חצי שנה אחרי לידה דופק

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

16/09/2023 | 14:41 | מאת: מאיה

שלום אני חצי שנה אחרי לידה כל החיים שלי סבלתי מלחץ דם נמוך 90/60 לאחרונה יש לי תסמינים מאוד מוזרים שמטרידים אותי במיוחד קוצר נשימה במאמץ קל כגון הליכה. במרפאה אמרו לי שהדופק שלי נמוך ושאלו אם תמיד היה לי ככה אמרתי שאין לי מושג כי מעולם לא בדקתי אז עשיתי מעקב במשך חודש עם מכשיר שיש לי בבית הדופק שלי במנוחה נע בין 50-54 קבוע. עשו לי אקג שיצא תקיןספירת דם תקינה המוגלובין 12 ובדיקת cpk תוצאה 70 הרופאת משפחה אמרה לי שהיא לא רואה משהו ושכנראה הדופק הנמוך שלי הוא פזיולוגי אבל נתנה לי הפניה לאקו )יש תור( אילו עוד בדיקות עליי לבצע? האם זה דופק שיכול להיות גם במצב תקין? תודה

יכול להיות תקין אבל עדיין נשמע דופק נמוך מהמצופה. בדיקת האקו מאד חשובה להבין מה תפקוד הלב. יש מצב אחרי לידה שיש פגיעה בתפקוד הלב אבל אז הדופק דווקא גבוה לא נמוך.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים