לחץ דם גבוהה בזמן פעילות גופנית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

14/09/2023 | 16:56 | מאת: אסף

הי, אני בן 43 וכתשעה חודשים סובל מבעיה שאחרי פעילות גופנית מתונה (הליכה) של כ30 דקות אני סובל מתחושה חמורה של חוסר יציבות שלעיתים מלווה בהחלשות הפוקוס בראייה. לאחרונה התחלתי לחשוד שמדובר בלחץ דם גבוהה ורכשתי שעון שמודד את לחץ הדם. אם בזמן מנוחה לחץ הדם שלי בסביבות 120/80 אחרי הליכה של כ30 דקות לחץ הדם עולה ל140/108. האם זה נורמאלי שלחץ הדם הדיאסטולי עולה כל כך והאם זה יכול להסביר את חוסר היציבות ואת איבוד הפוקוס בעיניים?

עלית לחץ דם דיאסטולי במאמץ איננה תקינה אבל לא אמורה לגרם לחוסר יציבות או להפרעות ראיה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים