רבדים קטנים מסויידים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

10/09/2023 | 03:03 | מאת: שמעון

שלום , אני בן 65 לפני כשנתיים עקב סחרחורת וכאב ראש עשיתי בדיקת דופלר של עורקי התרדמה ונמצא שם משמאל וימין : הודגם רובד פיברוטי קל לכל אורך של עורק התרדמה המשותף ובמוצא של עורק התרדמה הפנימי ללא משמעות המודינמית וכל השאר רשום בגדר הנורמה ובCT חזה שעשיתי לפני כחודש רשום : מודגמים רבדים מסויידים קטנים בעורקים הכליליים ובבדיקת אורטה בטנית רשום : שהאאורטה ברוחב תקין ללא עדות לAAA אבל רשום גם שאאורטה מכיל רבדים אטרומטוטיים מסוידים בבקשה מה זה אומר?? ומה עלי לעשות כדי למנוע את זה? תודה רבה וכעת אני מרגיש קצת סחרחורת ןכאב ראש איזה בדיקות מומלץ לי לבצע בבקשה?

הסחרחורת ועאב הראש לא קשורים ללב ולא לכל הממצאים שציינת איזה בדיקות לעשות ? צריך לבדק אוזניים ולהשלים בדיקת נוירולוג. בשל הממצאים שנמצאו בבדיקות שציינת יש מקום לבדק רמות שומנים בדם ולטפל במידה והשומנים גבוהים.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים