פגיעה בלב ?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

09/09/2023 | 11:25 | מאת: חיים ג.

שלום גיל 60. אני בכושר מאוד גרוע. לפני 3 שנים נפצעתי במפרק הירך ובירך וזה דורש ניתוח אבל בגלל שבמקביל הופיעו בעיות אחרות - עברתי 2 ניתוחים במעיים אז לא יכולתי לגשת לנתח את מפרק הירך. הניתוח האחרון לפני 4 חודשים הוריד אותי גם חזק במשקל וטרם התאוששתי ממנו באופן מלא. בגלל הפציעה אני לא יכול לעלות במדרגות.וגם אם עומד כמה דקות ויש כאבים במפרק. הולך ממש לאט כמה דקות. הכושר ירוד. אבל כשיושב אני בסדר ועובד בישיבה והרבה בטלפון ובמחשב וכו'. לפני חודש היה לי יום חריג קרו כמה דברים ונוצרה סיטואציה שלא השאירה לי ברירה עמדתי הרבה, נאלצתי פעמיים ללכת ברגל כ 10 דקות ועוד. אחרי כל המאמצים הרגשתי תשוש. זה קרה לי בשנתים האחרונות שיש קצת מאמץ אז מרגיש תשוש כמה שעות. אבל הפעם הרגשתי תשישות חריגה. מאז עבר חודש! ולא מתאושש. אם עומד קצת או הולך ממש קצת נכנס לתשישות מאוד גבוהה, יש כאילו פחות אוויר לדבר אחכ יכול לשבת שעות ו"לנקר" בכסא מרוב תשישות. אק"ג השבוע תקין ללא שינוים בדיקות דם תקינות ללא שינויים. שאלה - האם לאדם בכושר מאוד ירוד, אחרי ניתוח שבו המשקל ירד מאוד ל 50 קילו, מאמץ לב ריאה חריג יכול לגרום נזק ללב? משהו שיימשך אחרי חודש? נניח איזה קרע בלב או פגיעה בשסתומים או בשריר או משהו? ( אבל שלא היו רואים בבדיקות דם CPK כימיה וכו' ולא באק"ג? ) תודה רבה חיים

ממש לא אבל אם אתה רוצה לבדק את מצב הלב אק,ג ובדיקות דם לא מספיק - תוסיף בדיקת אקו דופלר*

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים