דליפה במסתמי הלב אחרי מעיכה חזקה של הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

06/09/2023 | 18:03 | מאת: דב

שלום. האם מכה חזקה,באנרגיה גבוהה,על שריר הלב, הגורמת ללחיצה/מעיכה של הלב לחלקיק שנייה, יכולה לגרום לנזק בשסתומי הלב(דליפה ברמה כלשהי)?תודה.

ממש לא

09/09/2023 | 12:18 | מאת: דב

תודה על התשובה. האם אתה יכול בבקשה לתת הסבר מקצועי מדוע זה לא אפשרי? זאת אומרת,מה כל-כך מייחד את במבנה הלב,שלחיצה חזקה עליו לא יכולה,בשום מקרה,לפגוע באחד השסתומים(גידים תומכים)ולגרום לא אפילו לדליפה קטנה. תודה.

09/09/2023 | 15:32 | מאת: דב

***תיקון שגיאות בטקסט*** תודה על התשובה. האם אתה יכול בבקשה לתת הסבר מקצועי מדוע זה לא אפשרי? זאת אומרת,מה כל-כך מיוחד במבנה הלב,שלחיצה חזקה עליו לא יכולה,בשום מקרה,לפגוע באחד השסתומים(גידים תומכים)ולגרום לו אפילו לדליפה קטנה. תודה.

מאד פשוט - זה לא מבנה הלב שמונע את כל מה ששאלת אלא מה שמגן על הלב מסביב כל בית החזה ברור שפגיעה ישירה בלב יכולה לגרום נזק עצום ובלתי הפיך***----

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים