כולסטרול נמוך ורמה גבוהה של טריגלצרידים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

05/09/2023 | 16:52 | מאת: אורית

שלום מבוגרת עם רקע של יתר לח"ד וסכרת וירידה בתפקוד כלייתי. רמות כולסטרול כללי וכן כולסטרול רע היו בטווח הנורמה, אך בגלל רמות גבוהות של טריגלצרידים (הגיע גם לאזור של 260) רופאת המשפחה נתנה ליפיטור 10 מ"ג לקחת במשך רוב ימות השבוע. זה הוריד משמעותית את הכולסטרול הכללי והרע, אך לא ממש השפיע על רמת טריגלצרידים. LDL-35.80 (הערך התחתון של המעבדה 60) CHOLESTEROL-109 (הערך התחתון של המעבדה 120) TRIGLYCERIDES-216 (הערך העליון הוא 170) HDL נמוך - 30 (תמיד היה נמוך) 1. האם רמות נמוכות כ"כ של כולסטרול רע וכללי זה בעייתי? 2. מה עושים אם זה לא ממש השפיע על הורדת הטריגלצרידים? 3. האם יש קשר בין רמות גבוהות של טריגלצרידים לבין סכרת ו/או תרופות כלשהן? ומה יש לעשות בקשר לזה אם הסכרת מאוזנת (המוגלובין מסוכרר 6.5) תודה

1.לא בעייתי בכלל 2.בערכים כאלו - דיאטה בלבד 3.יכול להיות קשר,אם הסכרת מאוזנת כאמור מצריך דיאטה בלבד

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים