חרדה ודופק, בבקשה אשמח למענה מעריך.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

04/09/2023 | 06:10 | מאת: איתי איתי

שלום וברכה דוקטור שמי איתי בן 21 אני סובל מחרדה מגיל צעיר ומאובחן ב3 שנים האחרונות לוקח רסיטל, לפני כשלושה שבועות בערך שיחקתי כדורגל אחרי שהרבה זמן לא שיחקתי וכרגיל לפני המשחק ובמשחק עצמו מתרגש המון כאילו אני מופיע מול 40 אלף איש, באמצע המשחק התחיל לי דופק מהר מהרגיל שהקשה עליי לשחק עצרתי ונחתי ובגלל שלא עבר הלכתי למיון שהגעתי למיון הפסיק הדפיקות המהירות. ששם עשו לי בדיקות דם ואמרו לי שהטרופונין יצא גבוה ולכן החליטו להשאיר אותי לבדיקות אקג, מאמץ, הולטר, ואקו לב. שכולם יצאו תקינים ברוך השם ולאחר יומיים שוחררתי. לאחר המקרה וגם לפני במצבים של התרגשות, אני מרגיש לפעמים הרגשה כאילו הלב נעצר לשנייה, או שיש כמה דפיקות מהירות. למשל שיצאתי לדייט לפני שבוע התרגשתי המון שפתאום הלב דפק מהר ולא סדיר לכמה שניות, וגם הלכתי לפני כמה ימים להופעה שהתרגשתי מהסיטואציה ומכמות האנשים אז פתאום ניהיה לי גם דופק מהיר לכמה שניות והפסיק (שהתחיל מהר, והסתיים מהר לא בהדרגה.) אני ישן לפעמים ומתעורר בבהלה מתוך שינה. הייתי שמח לדעת שכול הדברים הללו יכולים באמת לנבוע מחרדה לחץ והתרגשות. בלי קשר מה שקרה באותו ערב של הכדורגל לפי דעתי נבא משילוב של מאמץ והתרגשות דבר שהעמיס עליי. אשמח באמת להרגעה כי אני חושש ובלחץ. דרך אגב בימים האחרונים התחלתי לעשות ריצות בהדרגה דבר שהקל עליי מאוד מלחץ ומדופק מהיר שהיה קורה יותר בזמן האחרון.

מעולה תעשה ספורט זה מאד יעזר

18/09/2023 | 01:05 | מאת: איתי

אין בעייה אעשה ספורט, אבל לפי מה שתיארתי התסמינים אלו יכולים להיות מחרדה?? אני מאוד טרוד אשמח לשתובה

18/09/2023 | 13:58 | מאת: איתי איתי

אין בעייה אעשה ספורט, אבל לפי מה שתיארתי התסמינים אלו יכולים להיות מחרדה?? אני מאוד טרוד אשמח לשתובה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים