עליה בתפקודי כבד - קשר אפשרי לתרופת אטוזט

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

31/08/2023 | 11:32 | מאת: יוסי

דוקטור שלום, רקע: לפני 5 שנים עברתי צינטור אלקטיבי, יזום, והושתל לי סרנט בעורק קדמי שמאלי. מאז אני מקבל מיקרופירין 75מג, ואטוזט 10/40. בעיה: ב12 חודשים אחרונים יש לי עליה קבועה ולינארית בתפקודי כבד.. ממש קו ישר של עליה. כרגע הגיע ל AST-50. רופאת כבד אמרה לי שזה יכול להיות בגלל תרופת אטוזט. שאלה: באיזה תרופות אפשר להחליף את אטוזט? תודה רבה, יוסי

לא צריך להחליף את האטוזט בתוך האטוזט יש עדור ליפיטור שהוא סטטין שיכל לגרום לעליה באנזימי הכבד. עליה עד פי שלוש מהנורמה לא צריכה החלפת הכדור שהוא כדור מצויין. גם תרופה אחרת ממשפחת הסטטינים יכולה לעלות אנזימי כבד.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים