שאלה בנוגע לכאבים בצד שמאל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

23/08/2023 | 11:48 | מאת: ד

שלום, אני מרגיש לחץ באזור הפיטמה השמאלית, מן לחץ מוזר כזה שלוחץ וגורם לי הרגשה רעה עם גל חום בגוף. עקב כך שאני מרגיש את זה תקופה כל כך ארוכה (למעלה משנה) עשיתי את כל הבדיקות האפשריות בגלל תלונות חוזרות ללא כל פיענוח וכולן תקינות. הבדיקות: אק"ג מעל 5 פעם תקין. אפילו נתנו לי לעשות CT עם הזרקת יוד שזה לא מומלץ בגילי ויצא תקין, הולטר 3 פעמים תקין למעט 1% פעימות על-חדריות מוקדמות, צילום חזה תקין, אקו פעמיים תקין, ובדיקת מאמץ לפני כחודש שיצאה תקינה עם הגעת דופק מירבי. רקע: אני לא בכושר טוב בכלל, אני בן 21, ואני מקפיד על אכילה בריאה, ללא עישון, לעיתים רחוקות שותה בירה. BMI 20.5 אני מודה, זה קצת משפיע עליי נפשית שהכאבים הופכים להיות כבר חלק ממני רוב יום-יום, לאחר הבדיקות הרופאים מסתכלים עליי די לא רציני ובצדק כי הבדיקות תקינות. לשאלותיי: מה הסיכויים לאחר כל הבדיקות עדיין זה משהו לבבי? האם יתכן תעוקה ממקור אחר בחזה בצד שמאל שהוא לא הלב ואם כן מה? האם למרות כל הבדיקות שביצעתי יש מקום לבירור נוסף? בנוסף שאלתי בפורום אחר, וציינו שכל הבדיקות שעברתי לא שוללים ספאזם של עורק כלילי, במידה ויש האם זה משהו שמסכן חיים? מודה לך על הקריאה מקרב לב ד"ר דן אליאן.

1.סיכויים אפסיים 2.יתכן - שריר,קיבה,ריאות,עמוד שדרה ועוד 3.לא 4.ספאזם תמיד יכול לגרום לכאב - זה כואב ולא מסכן חיים

25/08/2023 | 09:55 | מאת: ד.

בוקר טוב, תודה רבה על המענה! שבת שלום, והרבה בריאות ד"ר.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים