עליית מדרגות ודופק מהיר (?)

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

24/07/2023 | 16:41 | מאת: תמיר

אני גר בקומה חמישית ללא מעלית, שמתי לב כשאני מגיע לבית לאחר עליית המדרגות הדופק שלי 150-160 בגיל 19, האם זה בסדר?

זה מראה שהכושר הגופני שלך לא מצויין

27/07/2023 | 20:13 | מאת: תמיר

אתה צודק לא עשיתי ספורט בחיי, בגלל בעיה רפואית (אורטופדית). אני קצת חושש להתחיל בגלל שהלב שלי מתאמץ כל כך בדבר כל כך רגיל (עליית מדרגות) ארצה להוסיף שאקו לב תקין, אק"ג תקין. הולטר 48שעות תקין למעט פעימות מוקדומות ממקור על חדרי. בנוסף אשמח אם תענה לי דוקטור: האם המקרה הזה יכול להראות על בעיה לבבית כלשהי? איזה בדיקות אני יכול לעשות כדי לשלול מקרה של אירוע לבבי בזמן ספורט במצבי שהוא בכושר גופני ירוד לאורך כל חייו בעצם.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים