לגבי כדור כולסטרול תודה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

10/07/2023 | 16:32 | מאת: שמעון

שלום דוקטור, תודה על המענה. רציתי לדעת ולהבין בהמשך לשאלתי לגבי הכולסטרול בן 60 ללא מחלות רקע. בבדיקות החוזרות, הכולסטרול הכללי 195 (ערך רצוי קטן מ 200) הכולסטרול LDL היה 106 (הערך הרצוי קטן מ100) הכולסטרול non-hdl היה 155 (הערך הרצוי 35 עד 150) רופא המשפחה נתן לי כדור ליטורבה 10 mg התחלתי טיפול כבר חודש ימים. ראיתי שהמלצתך לעשות דופלר עורקי צוואר, ואכן עשיתי תוצאות דופלקס צוואר - מימין עורקי התרדמה פנימי - הודגמה היצרות 19%. עורק החוליות - זרימה תקינה. משמאל עורקי התרדמה משותף, פנימי וחיצוני - לא נראו תהליכים בעלי משמעות. עורקי החוליות זרימה תקינה. 1. אשמח להבין ולדעת את המשמעות של התוצאה של הדופלר שעשיתי 2. האם להמשיך עם הליטורבה לאור תוצאות הבדיקה ותוצאות הכולסטרול הגבולח שיצא או שאפשר לשקול הפסקה? תודה רבה דוקטור!

יש בבבדיקת הדופלר עדות לטרשת אמנם קלה בעורק מימין. טרשת עם LDL מעל 100 יכולים להצדיק טיפול בסטטין.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים