אקו לב יתר לחץ דם ריאתי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

04/07/2023 | 14:56 | מאת: יפעת

שלום בת 72, עם יתר לח"ד וסכרת, מטופלת ומאוזנת. בבדיקת אקו לב שנעשתה בגלל בצקות ברגליים : MODERATE PULMONARY HYPERTENSION ≈ 55mmHg רופאת המשפחה נתנה הפניה לקרדיולוג בגלל לחץ דם ריאתי מוגבר. יש לציין שבדיקת א.ק.ג תקינה. כ"כ מופיע באקו: Left atrium -48 (ערכי הייחוס 28-40). מסתמים בכל ארבעתם יש אי ספיקה מינימלית (באחד קלה), ובמיטרלי ואאוטרלי יש גם עלים מעובים. 1. מה משמעות הממצא באקו לגבי הלחץ דם הריאתי? והאם נדרשת בדיקה נוספת לאשש את הממצא או שמספיק האקו? 2. יכול להיות לחץ ריאתי מוגבר ואין לזה ביטוי בא.ק.ג? 3. האם יש קשר בין הממצא הזה לבצקות ברגליים או שהבצקות הן ממקור אחר? 4. Left atrium 48, האם זה ממצא בעייתי? קשור לבצקות? דורש בירור או טיפול? 5. האם כל קרדיולוג הוא כתובת מתאימה למקרה הזה של לחץ דם ריאתי? תודה רבה

1.האקו מראה שלחץ הדם הריאתי מוגבר ,צריך להבין מה סיבתו 2.כן 3.יכול בהחלט להיות קשר ,מה שגורם ללחץ הגבוה יכול לגרום לבצקות 4.זה פרוזדור מוגדל , בגדול לא קשור לבצקת 5.כל קרדיולוג

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים