בדיקת דופלקס עורקי הצוואר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

02/07/2023 | 21:59 | מאת: רועי

שלום רב, קיבלתי תוצאת בדיקה שמראה רבדים טרשתיים, רציתי לשאול מה המשמעות ומה הטיפול במצב כזה: צד ימין : קרוטיס משותף )CCA( : לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה.1.0 מ"מ -IMT. קרוטיס פנימי )ICA( : לא נמצאו רבדים טרשתיים.זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס חיצוני )ECA( : לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. ורטברליס : – כיוון וזרימת דם תקינים. צד שמאל : קרוטיס משותף )CCA( : *נמצאו רבדים טרשתיים שטחיים הומוגניים בחלקו הדיסטאלי של העורק, ללא הפרעה המודינמית. קרוטיס פנימי )ICA( : לא נמצאו רבדים טרשתיים.זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס חיצוני )ECA( : *נמצאו רבדים טרשתיים הומוגניים במוצא העורק, ללא הפרעה המודינמית. ורטברליס : – כיוון וזרימת דם תקינים.

יש עדות לטרשת קלה מומלץ במקביל לבדק פרופיל שומנים ואז להחליט על טיפול

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים