מוח ואיך שהלב פועל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

02/07/2023 | 02:17 | מאת: משה

שלום רציתי להבין משהו האם הלב פועל לרוב דרך המערכת הפנימית שיש לו ? שאחראית לכך שהוא ימשיך לפעום ? כי ידוע שיש ללב מערכת הפעלה משל עצמו, ועד כמה המוח מעורב בקצב הלב ? כי ללב מגיעים סיבי עצבים מהמוח וכך המוח יכול בהחלט לשלוט בקצב ועוצמת פעימות הלב, ועוד ידוע שיש בגוף בקרה נוספת על הלב אדרנלין שהוא הורמון הנפרש מבלוטת יותרת הכליה ואחת ההשפעות שלו היא הגברת קצב ועוצמת פעימות הלב יותרת הכליה נשלטת על ידי המוח, אז לרוב הלב הוא זה שמפעיל ושולט על עצמו ? או שהמוח מעורב הרבה ? או שבכלל אין למוח הרבה השפעה ? אני מתכוון כמובן על קצב הלב הפעימות ועוצמת הפעימות בלב שלו ועוד דברים אחרים שקשורים ללב מה דעתך ממה שאתה יודע ?

מה שאני יודע זה מה שאתה יודע ואם כתבת שזה ידוע אז כנראה שזה באמת ידוע ,זה הקשר בין המח ללב.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים