בדיקה לגילוי בעיה בלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

26/06/2023 | 00:57 | מאת: משה

שלום שחושדים בגלל כאב לבבי שאולי ההאבחנה היא אוטם בשריר הלב איך כדאי לאבחן באמצעות איזה כלי עזר אם המצב הוא אוטם בשריר הלב ? אנזימי הדם טרופונין רק ? או שבתור התחלה לבדוק אם זה אוטם בשריר הלב עדיף כדאי וצריך לבדוק דרך אקו מיפוי או אמ אר איי ? או שהכי יעיל זה הטרופונין ? כי אני יודע שלרוב מסתמכים על טרופונין בתור התחלה לא עדיף בתור התחלה לבדוק אם יש אוטם בשריר הלב דרך אקו מיפוי או אם אר איי מה דעתך ?

מרגיש לי שמאד מטריד אותך הנושא מאד שוב טרופונין ואקו ומיפוי אוטם חריף בזמן התרחשותו מאבחנים באק"ג ובבדיקת דם - טרופונין אוטם ישן - באקו ומיפוי.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים