רפרוף עליות הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

09/06/2023 | 03:46 | מאת: משה

שלום דן אליאן ותודה גדולה מראש על התשובה ועל ההעזרה שלך כאן מכל הלב תודה. אני בן 35 בריא אקו דופלר לב תקין לחלוטין במנוחה מלפני שנתיים שעשיתי, הולטר לב גם תקין מלפני כמה שנים שעשיתי, הייתה תקופה של חודש שהיה לי התקפים של דופק מהיר לפעמים דקות לפעמים שעות שחלפו מעצמם בכל הפעמים. עד שפעם אחת זה היה גם אם כאבים באיזור הלב ודופק שהגיע ל140 במנוחה אז פניתי לבדיקות המעבדה הייתה תקינה הבדיקות דם הכלליות תקינות לחלוטין כולל אנזימי הדם ועוד בדיקות אחרות שהיו גם תקינות לחלוטין.האק"ג שבוצע בזמן הדופק המהיר הצביע על חשד לרפרוף עליות בוצע מבחן שלא נתן תשובה אם זה רפרוף עליות, לאחר המבחן הזה שעשו לי לבדוק אם יש עוד הולכה בלב ולאחר לופרסור שקיבלתי לוריד הדופק ירד בהדרגה לתבנית שמתאימה לקצב סינוס טכיקרדיה כעת אני מרגיש בסדר בגדול זה היה לפני כמעט חודש הבדיקות שעשיתי. השאלה שלי אליך- לפי הנתונים שרשמתי לך כאן אני עושה המון ספורט רץ שנים חוץ מהחודשיים האחרונים כי אני עושה הפסקות לפעמים מהריצות פעילות גופנית שאני יודע שזה טוב ובריא האם מותר לי לרוץ ? כי בבדיקה זה היה רק חשד לרפרוף עליות הבדיקה לא הדגימה תוצאה ברורה ! מותר לי לעשות ריצות ספורט פעילות גופנית ? אם הבדיקה לא הדגימה תוצאה ברורה איך אני יכול לדעת אם יש או אין לי את ההפרעת קצב הזאת ? בכלל זה הפרעת קצב מסוכנת רפרוף עליות ? יכול ליהות שהאק"ג רק נתן חשד שזה רפרוף ? ובפועל הכל תקין ? כי אחרי המבחן שעשיתי לבדוק אם זה רפרוף והתרופה שקיבלתי לוריד הדופק ירד לחלוטין ואז עוד אק"ג שעשיתי באותו זמן היה קצב סינוס ! מותר לי לרוץ לעשות ספורט לדעתך לאור הנתונים האלו ?

שאלת כבר המון פעמים, והסברת את כל מה שהיה לך מסםר פעמים... אני מבין שבתרשים אק"ג אחד היה חשד לרפרוף. חשד. ופרט לזה אין שום הוכחה להפרעת קצב . גם אם היה רפרוף זו לא הפרעת קצב מסוכנת בגילך ובמצבך, ואתה יכול לעשות ספורט כרגיל

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים