האם הפרעת קצב WPW יכולה להופיע לאחר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

05/05/2023 | 19:52 | מאת: ב

שלום דוקטור, אני קצת חרד מהפרעות קצב כי אני מרגיש לפעמים קצב לב גבוהה, עשיתי שלוש הולטרים שלושתם תקינות אולי קצת פעימות מוקדמות אבל זה הכל. אשמח אם תענה לי על כמה שאלות: מתי הכי שכיח לתסמונת להופיע? האם יכולים לתפוס את התסמונת בהולטר? והאם היא קשה לאבחון. תודה ושבת שלום.

WPW היא תסמנת מולדת האבחנה נעשית באק"ג, הפרעות קצב מאבחנים בהולטר לעיתים קשה לאבחן את הסימנים בתרשים אק"ג

06/05/2023 | 15:35 | מאת: ב

שלום דן, האם התסמונת מופיעה תמיד בתרשים אק״ג? האם יש מצב שלא גילו את התסמונת במעל 10 פעמים אק״ג? ואיך אוכל לעשות בירור רפואי מלא ולשלול אותה? תודה רבה!

07/05/2023 | 14:08 | מאת: ב

ד״ר דן

אבחנה של WPW נעשית בתרשים אק"ג ,מדובר בנתיב הולכה שונה מנתיבי ההולכה החשמליים בלב, יש מצבים שההולכה היא רגילה ואז לא רואים כלום באק"ג ויש מצבים שההולכה עוברת בנתיב ההולכה המיוחד ואז כן יופיעו שינויים באק"ג. זה מסביר למה יש מצב שהאק"ג פעם תקין ופעם רואים בו WPW

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים