חייב עזרה לגבי בדיקות לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

24/04/2023 | 20:39 | מאת: משה

שלום אני בן 21 גובה 1.80 משקל 76 ק''ג בריא בדרך כלל עוסק בספורט באופן קבוע (ריצות למרחקים של חצי מרתון) חשוב לציין אני בן אדם מאוד מאוד לחוץ אני בודק כל דבר שקשור לכאב גופני ישר בודק באינטרנט ורק מלחיץ את עצמי יותר. בחודשיים האחרונים היו לי כאבים בחזה בדרך כלל למספר שניות אולי לדקה אחת שתיים לא יותר מזה חשוב לציין לא היו בזמן מאמץ. החלטתי לבדוק את זה הלכתי לעשות בדיקת ארגומטריה ורגע לפני שעליתי על המסילה אמרו לי שאני לא יכול לעשות את הבדיקה בגלל קפיצות st בדופן הקדמי. ישר שלחו אותי משם למיון. שם עברתי בדיקת אקג שהראת היפוכי גלי t ובנוסף עברתי בדיקת טרופונין שיצא שלילית. שחררו אותי והיה רשום בדף אקג פתולוגי והמליצו לי לעשות אקו לב. עשיתי אקו לב לפני שבועיים שיצא תקין והקרדיאולוג אמר לי לעשות גם בדיקת אקו לב במאמץ מכיוון שלפני שנכנסתי לבידקה אצלו עברתי אקג שהוא היה שוב עם היפוכי גלי t בv3-4 כמו פעם קודמת. היום עשיתי אקו לב במאמץ שגם הוא יצא תקין כושר גופני גבוה 16 דקות על ההליכון נפסק עקב הגעה לדופק מטרה וגם שם אמרו לי שיש לי צניחות st בavf 2-3 שלילי. השאלה שלי האם אני יכול להמשיך לעסוק בספורט ולחזור לחיים הרגילים שהיו עוד לפני כל הבדיקות האלו מרגיש שכל יום אני פשוט לחוץ על מה שכתוב אצלי בדפים שאני מקבל. ורק נכנס ליותר חרדה באופן קיצוני

תחזור לפעילות תפסיק להילחץ כי אין ממה והכל בסדר.

25/04/2023 | 21:29 | מאת: משה

ד''ר דן אליאן תודה רבה על התגובה המהירה באמת מודה לך אבל בכל זאת מה הסיכוי שיש מצב לא גילו אצלי משהו יותר חמור כאמור גלי t בv3-4 זה מהשו לא תקין

בפעם האחרונה - אחרי כל הבדיקות התקינות לשינויים בגלי T אין משמעות.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים