צינתור לב ווירטואלי - מתי כדאי לעשות?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

10/04/2023 | 18:36 | מאת: רונן

שלום. ביצעתי לפני כחמ שנים, בגיל 51 צינתור לב ווירטואלי. קיבלתי תוצאות שיש לי טרשת עורקים בשני עורקים אחד מהם "עורק האלמנות" ברמה של עד 50 אחוז. התחלתי לקחת סטטינים. השאלה היא: האם כדאי לעשות שוב כדי לעקוב אחרי ההתקדמות של המחלה? והאם ישנן תרופות שמסוגלות לגרום לנסיגת המחלה? כרגע LDL מתחת ל 60. האם יש בעיה עם קרינה אם מבצעים את הבדיקה כל 5 שנים? תודה!

אפשר ורצוי לחזור על הבדיקה אחרי חמש שנים, אין בעיה עם הקרינה, וכל הכבוד שהורדת את רמת ה LDL מתחת ל 60. זה ופעילות גופנית זה בדיוק מה שצריך לעשות. הסטטינים מאיטים את התקדמות הטרשת, יש כאלה שמאמינים שגורמים אפילו קצת לנסיגה.. פרט לזה אין תרופות פלא אחרות

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים