החלפת מסתם לבן 92 עם תפקוד כליות נמוך.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

04/03/2023 | 22:29 | מאת: ישראל

שלום סבא שלי כבן 92 צריך החלפת מסתם בtavi. אבל הבדיקות דם הראו שיש לו סיכון גבוה להיזדקק לדיאליזה מייד אחרי התהליך, בגלל חומר כלשהו שמזריקים בזמן התהליך. שאלתי היא. 1. מהו בדיוק החומר הבעייתי שמזריקים. 2. האם יש אפשרות להשתמש בחומר אחר שלא יהיה בעייתי? 3. האם אפשר לבצע את הפרוצדורה כך שבזמן הפרוצדורה עושים דיאליזה, כך שהחומר יסונן בזמן הפרוצדורה לא על ידי הכליות אלא על ידי מכשיר דיאליזה.

1.החומר הוא חומר ניגוד על בסיס של יוד שמזיק לכליות 2.אין אפשרות. אבל אפשר להשתדל להמעיט בהזרקות 3.ממש לא. אי אפשר לבצע TAVI תוך כדי דיאליזה אבל כמות היוד ב TAVI ממש אבל ממש לא גדולה ולא בהכרח הטיפול יסתיים בדיאליזה. ממש לא.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים