כאבים באים והולכים בחזה והסביבה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

04/02/2023 | 14:40 | מאת: זיו

שלוםלך.בת 66 ברקע פולימיאלגיה ולופוס. מטופלת כרגע בפרדניזון 2 מיליגרם(התחלתי במינון גבוה יותר לפני 7 חודשים ויורדת בהדרגה). לפני שבועיים וחצי אובחן דלקת הצדר בעיקבות כאב חד בזמן נשימה עמוקה וחוסר יכולת עקב כך להשלים נשימה עמוקה ואף פיהוק. וגם היו כאבים בצד שמאל חזקים מאוד. אקג ובדיקת אנזימים מלפני שבועיים וחצי היה תקין. לפני כשבוע נעשה אקו לב דופלר במנוחה שיצא תקין. השבוע במהלך צעידה חוויתי כאב גב עליון די חזק ששכך לאחר מנוחה אך מאז במהלך הימים האחרונים חווה כאבים באזורים שונים בזרוע שמאל , לעיתים בשתי הזרועות ,בחזה הקדמי העליון (קצת מעל השדיים)גב עליון ,מעין נמלול בבתי השחי , מעט כתף (בעיקר שמאל)ולעיתים גם משהו ש"נמשך" בצוואר. כמו כן דקירות במקומות שונים בגוף. מעט גירוי בגרון. רוצה לציין כי הכאבים אינם חדים וחזקים מאוד אך מטרידים וכן הם מופיעים כל פעם במקום אחר ,נעלמים וחוזרים שוב. לא כולם ביחד. כל פעם משהו אחר. היום בזמן צעידה שוב היו כאבי גב עליון אך עכשיו בזמן מנוחה זה עבר. מודאגת. זה משהו חמור שעלי לבדוק מיידית במיון ? תודה מראש על תשובתך

לא נשמע כאב ממקור קרדיאלי, ולא נשמע שצריך לרוץ למיון, אולי להיבדק ע"י רופא המשפחה

08/02/2023 | 17:21 | מאת: זיו

תודה רבה לך על תשובתך. הגעתי למיון בשיבא . אושפזתי ליומיים לבדיקות . הכל בסדר . אכן נשלל ענין קרדיולוגי. תודה רבה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים