אובדן תחושה בחזה לאחר ריצה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

04/01/2023 | 07:52 | מאת: מאי

שלום ד״ר, בת 27, התחלתי בשבועות האחרונים לצאת להליכה משולבת ריצה מספר פעמים בשבוע. יצויין שאני מעשנת כבר 12 שנים והכושר שלי אינו בשיא. במהלך הריצה האחרונה, לאחר מאמץ ממושך ודי יוצא דופן עבורי, הרגשתי תחושה מוזרה בחזה, או אולי יש לומר היעדר תחושה. רק לאחר כמה דקות שגירדתי את החזה כדי לנסות לעורר אותו - חזרה לי התחושה. אני מנטרת את קצב הלב שלי לכל אורך הריצה ולא חרגתי מ-175 פעימות לדקה. האם יש צורך לבדוק זאת אצל רופא או שזו תחושה נורמלית? יכול להיות שזה נגרם ממשב הרוח הקר? (לבשתי חולצת דריי פיט שכיסתה את כל אזור החזה ודובר בשעת צהריים שמשית למדי, כ-20 מעלות). כמו כן, אשמח לדעת אם עדיף במהלך הריצה לשמור על דופק הנמוך מ-85% מה-maximum heart rate שלי (193 לפי הגיל שלי למיטב הבנתי) או שכל עוד אני לא חורגת מהדופק המקסימלי זה בסדר?

התחושה שחשת אכן מוזרה ולא נשמעת לי קשורה ללב אם היא תחזור בכל מקרה זה שווה בדיקה באשר לדופק - דופק אימון מומלץ בגדול הוא 70% מ 220 פחות גילך.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים