בדיקות אקג והולטר לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

29/11/2022 | 20:19 | מאת: שמואל

שלום בגלל פלפיטציות הופניתי לבצע בדיקות אקו לב והולטר 24 שעות. כ"כ בביקור אצל קרדיולוג מומחה להפרעות קצב בוצע אקג לפני הכניסה לרופא. בהולטר היו פעימות מרובות ממקור חדרי VPBS, בערך 3 אחוז מהפעימות. על אף הפענוח הזה הקרדיולוג אמר שלא בטוח שמדובר במקור מהחדרים אלא יכול להיות שמדובר במשהו מהעליות. לאחר הביקור ראיתי בדף הסיכום ביקור כמה משפטים ואבחנות שהייתי שמח להבין קצת יותר. בעניין הפעימות בהולטר נכתב שאין לשלול מדובר בפעימה עלייתית עם אברציה. כ"כ באקג PR על הצד הקצר ויש סבירות אף שהיא נמוכה שיש מסלול אקססורי. מה זה פעימה עלייתית עם אברציה? והאם זה מצב טוב יותר או פחות טוב מאשר VPBS? ומה זה " באקג PR על הצד הקצר ויש סבירות אף שהיא נמוכה שיש מסלול אקססורי"? עשיתי בעבר לא פעם אקג ולא אמרו לי דבר על זה. נשלחתי לבצע מבחן מאמץ, וכן בדיקת הולטר 24 שעות עם 12 לידים. וכן אמור לבצע אדנוזין טסט. האם יש סיכון בטסט אדנוזין? תודה רבה

נתחיל מהסוף - אין סיכון לטסט אדנוזין פעימה על חדרית או עליתית עם אברציה פחות "בעיתית" מפעימה חדרית כשיש מקטע P-R קצר באק"ג יש חשד שההולכה החשמלית עוברת בדרך שונה מהרגיל, בנתיב או מסלול אחר דבר שיכל לגרם לדופק מהיר.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים