בדיקת סיטי קארדיאק עם קצב לא סדיר וגבוה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

11/11/2022 | 16:35 | מאת: סאמר

שלום אתמול ביצעתי בדיקת סיטי קארדיאק ללב..אני עם רקע svt והפרעות קצב / פלפציות/פעימות מוקדמות/ וכו..יש לי דופק לא סדיר לפעמים.. אני לוקח כדור קרדיולוק 1.25 מזה שבועיים בגלל אירוע של svt חזק שלא הפך באדוניזין 3 פעמים ואחר כך הועברתי לבית חולים..ומאז אני לוקח כדור כל יום בבוקר ..אני עם loop recording..ונקבע לי אפלציה בבית חולים רמבם… וגם ביום הבדיקה לקחתי כרגיל , לפני שנכנסתי פחדתי וחרדתי..הדופק במהלך הבדיקה היה 85-97 ולא סדיר לפי מה שאמר לי הרופא..הרגשתי דופק מהיר ותחושות של אי נוחות בחזה במהלך הבדיקה..אחרי שיצאתי הרופא( לא קרדיולוג)אמר לי שהבדיקה בגדול טובה אבל יש ליך מלא מוקדים בלב שמיצרים חשמל ומשבשים את קצב הלב התקין ממש מלא( במעטפת הלב) משו כזה..האם יש מצב שהבדיקה לא טובה ולא אוכותית בגלל הקצב שהיה לי במהלך הבדיקה.והאם מה שאמר לי הרופא מסכן חיים..ומה המשמעות שלו..אני מאוד מפחד

בדיקת CT צריכה להיעשות בדופק סדיר ואיטי. אם לא - איכות הבדיקה יורדת משמעותית. לא ברור מה היו הממצאים בבדיקה צריך לחכות לפיענוח לא למה שאומר רופא בפרוזדור אבל בכל מקרה אין פה שום דבר מסכן חיים.

12/11/2022 | 15:03 | מאת: סאמר

תודה רבה על התשובה.. אם כך המצב..שהבדיקה לא תצא איכותית לא יודע למה המשיכו!! חבל על הקרינה ועל הבדיקה.. אני רוצה שיצא לי תוצאות טובות ויראו הכל כרגיל.. זאת אומרת שהתוצאות בדופק מהיר ולא סדיר לא יהיו מדויקות..ויש מצב שיש דברים שלא ראו כמו שצריך..במילים אחרות עשיתי סתם את הבדיקה? וצריך לחזור עליה? תודה

לא יודע אם סתם ,אם היו הפרעות קצב ואם הדופק לא היה סדיר ואם הדופק לא היה איטי- אין ספק שאיכות הבדיקה לא אופטימלית.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים