תוצאות אקו לב במאמץ הגיעו

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

26/10/2022 | 18:12 | מאת: הצבי הפחות מודאג

שלום דר' לאחר מבחן ארגומטריה שבו התוצאות לא היו לשביעות הקרדיולוג שבדק הופנתי לביצוע אקו לב במאמץ ומיפוי לב. בארגומטריה ST דפריישן אופקי 1-2 ממ בחיבורים III AVF אין הפרעות הולכה וקצב, במנוחה - קצב סינוס סיכום : "מבחן מאמץ חיובי אלקטרוגרפית ושלילי קלינית. הולטר לב ל-24 שעות- קצב סינוס טווח 45-111 בודדים מאוד VPBS APBS היום ביצעתי פרטי (יש החזר מביטוח) אקו לב במאמץ שהיה מוצלח: סיכום במאמץ - שיפור בהתכווצות חדר שמאל במאמץ טוב ובדופק מירבי. כושר טוב. ללא עדות לאיסכמיה. normal LV global systolic function No echocardiographic evidence of inducible myocardial ischemia ממצאים במנוחה-חדר שמאל בגודל תקין, התכווצות גלובלית ואיזורית תקינה. מקטע פליטה מוערך 60% ללא היפרטרופיה, תפקוד דיאסטולי תקין של חדר שמאל. left atrial filling pressure is normal to low חדר ימין בגודל תקין התכווצותו תקינה. שורש אאורטה בגודל תקין והאורטה העולה בגודל תקין. עליה שמאלית מורחבת במידה קלה. עליה ימנית בגודל תקין מסתם מיטרלי - אי ספיקה מיטרלית קלה. מסתם אאורטלי - תלת עלי מסתם טריקוספידלי - מבנה תקין בהיעדר סיגנל TR או PR לא ניתן להעריך את הלחץ הריאתי ללא הפרעות קצב בשיא מאמץ ותגובה קלינית תרינה סינוס טכיקרדיה ללא צניחות ST משמעותיות. בבקשה שאלות - שאלה ראשונה - האם כדאי לעשות גם מיפוי לב, בהנחה שיש לי הפניה וזמן. מבין שזו בדיקה דומה/משלימה. שאלה שניה (מתנצל) עשיתי את הבדיקה הזו בתשלום קל כי התורים בקופת החולים ארוכים אבל יש לי תור עתידי לאותה בדיקה בקופת החולים שלי. האם הבדיקות הללו עקביות וזה מיותר לחלוטין לחזור עליה בעוד תקופה קצרה. או שיש מצב שבדיקה במועד של עוד שלושה חודשים תניב תוצאות אחרות לגמרי. שאלה שלישית - האם יש משמעות רבה לממצאים שלא ניתן להעריך את הלחץ הריאתי - כמה זה חשוב? שאלה רביעית וכמעט אחרונה - אי ספיקה מיטרלית קלה - האם יש משהו שצריך או רצוי לעשות ?? שאלה חמישית האם מכלול הבדיקות שעשיתי יכול להרגיעני שבהינתן שמתכוון להמשיך ולעשות ספורט, לאכול בריא ולהוריד סטרס, אז הניבוי הוא סבירות נמוכה להתקף לב / דום לב ושאר אירועים לא רצויים? סהכ אפשר להיות רגוע? תודה אני חולם לשנות את שמי לצבי הלא מודאג

לפנים משורת הדין קראתי את כל מה שכתבת , קצת הגזמת באורך 1.אין צורך 2.מיותר לחלוטין 3.לא ממש חשוב למעשה לא חשוב בכלל 4.לא צריך לעשות כלום 5.יכול להרגע לגמרי ותשקול בחיוב החלפת שמך

27/10/2022 | 10:32 | מאת: הצבי הרגוע

תודה רבה דוקטור! באמת שעזרת לי מאוד

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים