שילוב של תרופות לאחר פרפור פרוזדורים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

06/10/2022 | 07:49 | מאת: נירית

שלום רב, מדוע לוקחים גם קרדילוק וגם טמבוקור? האם שתי התרופות הללו אינן זהות? מתי נהוג ונכון לשלב בינהן? כמו כן החליפו לי את האסירין ובמקומו אני לוקחת פעמיים ביום אלקוויס. האם תרופות אלו מחלישות את הגוף? תודה לך.

התרופות לא מחלישות את הגוף קרדילוק וטמבוקור ממש לא אותן תרופות טמבוקור יכול במצבים מסוימים לגרם להפרעת קצב מהירה ולכן משלבים עם קרדילוק כדי למנע דופק מהיק מהסיבה הזו. אספירין ברב המקרים איננו מספיק לדלול הדם במקרה של פרפור פרוזדורים וכשיש מספר נתונים כמו גיל וגורמי סכון יש אינדיקציה לתרופה חזקה יותר כמו אליקוויס

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים