שאלה לגבי כאב ביד שמאל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

28/09/2022 | 16:35 | מאת: נועה

שלום ד"ר, לאחרונה כאב עמום ביד שמאל לסירוגין ובעמידה ממושכת כאב גב שורף לפעמים, ברקע pfo מולד עם דלף דו צדדי , בהולטר פעימות מוקדמות, אקג תקין עם פעימות מוקדמות, בגיל העמידה לאחרונה בריחת סידן בגב. האם הכאב ביד שמאל מדאיג? אקו לב רק בנובמבר, מה ניתן לבדוק עוד והאם מדאיג? כמו כן מה ניתן לעשות לפעימות מוקדמות, ממש מרגישה אותם לפעמים כמה פעמים ביום, האם הם יכולים לגרום להפרעת קצב? תודה.

28/09/2022 | 16:49 | מאת: נועה

יש לציין שהאקג היה לפני שבועיים והכאב ביד התחיל אולי לפני יומיים.

כאב ביד שמאל הוא כאב ככל כאב בגוף. ישנה סטיגמה בציבור שבגלל שזה ביש שמאל זה אולי קשור ללב.. לא קשור. נכון שכאב קרדיאלי יכול להקרין גם ליד שמאל. יכול. לרב הכאב ביד קשור ליד ולא ללב. בדיקת אקו לא תבדיל. פעימות מוקדמות לרב לא מצריכות טיפול ,הפעימה המוקדמת היא כשלעצמה "הפרעת קצב " אפשר לנסות טיפול תרופתי,לא תמיד עוזר

29/09/2022 | 12:32 | מאת: נועה

תודה על המענה אבל האם פעימות מוקדמות מסוכנות? והאם יכולות לגרום לפרפור ?

לא מסוכנות , לא גורמות באופן ישיר לפרפור ,יכול להיות מצב שהרבה פעימות מוקדמות יהיו שלב לפני פרפור

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים