כאבים בחזה עקב הצרות מסתם אורטלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

24/08/2022 | 20:18 | מאת: בת

שלום רב, אימי, 97, החלה לחוות אירועי איבוד הכרה פתאומיים. בבדיקת אקו לב נמצא היצרות המסתם האורטלי, בזמן האחרון נוספו לכך כאבים בחזה שמתרחשים לאחר ההירדמות ומעירים אותה מהשינה, והיום זה קרה גם בבוקר. היינו כבר בבית חולים והומלץ צנתור, ואמא עמדה ממש לפניו, אבל היא חוששת מהסיכונים ורוצה למות בבית. לא יכולתי ללחוץ עליה להסכים וחזרנו הביתה בלי צנתור. אני יודעת שזה עלול להוביל למותה בקרוב, גם היא הבינה (למרות הדמנציה), אבל איך אפשר לעמוד במצוקת הכאב? האם יש איזה כדור או משהוא אחר שיכול להועיל במצבי הכאב בחזה? תודה רבה מראש.

הבעיה בהיצרות המסתם ושום כדור לא יכל לשנות או לשפר את המצב זכותה של אמא בגילה המופלג לרצות לא לעבר החלפת מסתם בצינתור

03/09/2022 | 08:59 | מאת: בת

תודה על תשובתך. בסוף לא היתה ברירה, היתה הידרדרות מהירה במצבה, ועשו לה צנתור הרחבה על ידי בלון, הסכמתה, היא כבר בבית מתאוששת.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים