פענוח בדיקת אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

22/07/2022 | 06:52 | מאת: ש.מ.

שלום רב, אבי בן 62 (ברקע סוכרת סוג 2 ויל"ד גבוה שלא טופל זמן רב ) עשה אקו לב עקב א.ק.ג לא תקין ואלה התוצאות: חדר שמאל: חדר שמאלי אינו מוגדל. תפקודו הגלובלי ואיזורי תקינים. מקטע הפליטה המוערך - % 60 .עיבוי המחיצה הבין חדרית. חדר ימין: בגודל ותפקוד תקינים. אאורטה: שורש הוותין והוותין העולה אינם מורחבים. עליה שמאלית: עליה שמאלית מוגדלת.. עליה ימנית: עליה ימנית אינה מורחבת. מסתם מיטרלי: מורפולוגיה תקינה של המסתם עם עקומות מילוי חדר שמאל המתאימות להפרעה בהרפייתו. מסתם אאורטלי:מסוייד. מוצר במידה בינונית. מסתם טריקוספידלי: מורפולוגיה תקינה של המסתם. מסתם פולמונלי: תקין. Great Vessels: IVC: תמט נשימתי תקין. תפליט פריקרדיאלי: לא נצפה תפליט פריקרדיאלי. אבחנה :Grade I diastolic dysfunction Lt. atrial enlargement Moderate aortic stenosis אין לו תסמינים של קוצר נשימה או קושי בשכיבת פרקדן. שאלתי היא : 1.האם קיימת אי ספיקת לב דיאסטולית? האם המצב בר תיקון ? הבדיקות האלה לפני שלקח כדורים ליתר לחץ דם ... 2. מה נחיצות החלפת המסתם האורטלי ? והאם אפשר לתקן אותו? אשמח לתשובה מפורטת על 2 השאלות תודה רבה מראש .

1.יש הפרעה דיאסטולית לא אי ספיקה דיאסטולית. והיא קלה 2.כרגע אין אינדיקציה ,כשההיצרות הופכת קשה - ויש סימפטומים - צריך לטפל במסתם

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים