פרפור פרוזדורים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

23/05/2022 | 19:21 | מאת: קובי

היי דוקטור אבי בן 57 בריא בדכ אבל מעשן 30 מעל 30 שנה היו כאבים בחזה תקופה ארוכה ותחושה לא טובה בלב, הלך להיבדק בביקור רופא והפנו למיון בגלל דופק גבוה 138 במנוחה, מיד הופנה למיון ובמיון גילו פרפור פרוזדורים נתנו מגוון תרופות tritace 2.5 mg כדור 1 ביום קרדילוק 5 מ''ג כדור ביום ליפיטרול 40 מ''ג כדור ביום eliquis כדור 1 פעמיים ביום. במקביל נקבע תור ובוצע היום היפוך חשמלי שהצליח לדברי הרופאים ושוחרר עם הנחיה לקחת קרדילוק 2.5 מ''ג כדור 1 פעמיים ביום ולעשות סיטי קורדיאק אקו לב ולשקול אחרי האקו לבצע צריבה כדי שהפרפור יחזור. השאלה שלי אם כל התהליך תקין לדעתך? והאם פרפור פרוזדורים תורשתי יש מה לחשוש?

23/05/2022 | 21:19 | מאת: קובי

שכחתי להוסיף שכתבו בשחרור שאחרי האקו צריך לשקול לעשות pvi ablation או לעשות rhythm control מה זה אומר?

הכל נשמע הגיוני פרט לאליקוויס שהמינון הוא פעמיים ביום ולא פעם ביום. המליצן לו שתי אופציות טיפוליות בעתיד - אחת, טיפול בתרופות, שניה ,טיפול באבלציה קצרה היריעה פה לפרט הבדלים . כדאי להתייעץ עם קרדיולוג

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים