כאבים בחזה ודפיקות לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

10/02/2022 | 22:05 | מאת: מאיה

הינני בת 34. רקע רפואי מורכב(קרוהן, נוירופתיה אוטונומית. קרישיות יתר) כבר שנה וחצי מרותקת למיטה עקב בעיות אלו. במהלך זמן זה פיתחתי מספר תסמינים לבביים. החלו לי כאבים בחזה ודופק נורא גבוה בכל מאמץ קל. לאחר מכן גם קוצר נשימה בכל עליה במדרגות. דפקים מאוד מהירים והזעה. לאחרונה החלו לי התקפים של כאבים בחזה שמקרינים ליד שמאל מלווים בהזעה בחילה ותחושה כללית רעה מאוד. ניגשתי מספר פעמים למיון עקב כך. כל פעם עשו אקג טרופונין ושוחררתי הביתה. כשדי לא לקחו ברצינות את התלונות שלי. בקופח עברתי אקו לב והולטר. באקו אי ספיקה מיטרלית קטנה בהולטר סינוס אריתמיה וסינוס טכיקרדיה ולא מעבר. כשניסו לעשות לי בדיקת מאמץ חשתי כאב חד בחזה אחרי 20 שניות והבדיקה הוספה והיתה לא אבחנתית. אני מרגישה כמו פצצת זמן מתקתקת שהאירועים האלו רק הולכים גוברים ומחמירים. וכל מה שאני שומעת שלבחורות צעירות ורזות הסיכוי קלוש למחלות לב. לא הופנתי לעוד בדיקות. אינני מסוגלת לעשות את בדיקת המאמץ. מה ניתן לעשות במצב כזה? האם ישנה בדיקה אחרת שתוכל להחליף את בדיקת המאמץ? נראה שרק מפאת גילי מתייחסים אליי בחוסר רצינות. התפקוד שלי ממש נפגע עקב כך. אשמח להמלצות להמשך בירור.

המשך ברור קרדיאלי של הכאב בחזה ( שלא נשמע לי קרדיאלי בעיקרון ) יכל להיות בבדיקה שמחליפה בדיקת מאמץ - מיפוי לב עם דיפירידמול.או בצינתור וירטואלי .

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים