תוצאות בדיקת אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

30/09/2021 | 11:04 | מאת: רוני ארז

שלום רב בת 39 בריאה בדרך כלל עשיתי אקו לב כי אני עושה כל שנה בגלל שהייתי חולה בלוקמיה לפני שנים , חלק מהביקורת קיבלתי את התוצאות וזה היה הפירוט עם הסיכום מה זה אומר שלא ניתן להעריך את תפקוד חדר שמאל ומה זה אומר בהעדר TR או PR ? כמה זה חמור ? תודה בגודל תקין. אינו מעובה. תפקוד תקין. לא נצפתה הפרעת התכווצות אזורית. לא ניתן להעריך את התפקוד הדיאסטולי של חדר שמאל. חדר ימין: במימדים תקינים. התכווצותו תקינה. אאורטה: שורש אאורטה בגודל תקין. האורטה העולה בגודל תקין. עליה שמאלית: בגודל תקין. עליה ימנית: בגודל תקין. מסתם מיטרלי: אי ספיקה מיטרלית טריוויאלית. מסתם אאורטלי: מסתם תלת עלי תקין. מסתם טריקוספידלי: לא ניתן להעריך את הלחץ הראתי. PR או TR מבנה ותפקוד המסתם הטריקוספידלי תקין. בהעדר סיגנל Great Vessels: IVC: ברוחב תקין ועובר תמט נשימתי מלא . (IVC) הוריד הנבוב התחתון תפליט פריקרדיאלי: לא נצפה תפליט פריקרדיאלי. Good systolic LV function, Left Ventricle Good RV function, Right Ventricle No hemodynamically significant valvular lesion was found

הבדיקה תקינה, יש מדדים באקו שלא תמיד ניתן למדוד בגלל פרטים טכניים שלא כאן המקום לפרט... לא לדאוג הבדיקה תקינה.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים