התעקשות על המשך בירור?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

20/09/2021 | 23:26 | מאת: רועי

שלום ד"ר. אני בן 39 מטופל בתרופות נוגדות חרדה ודיכאון. בחודשים האחרונים יש לי תחושת שריפה בחזה בצד שמאל ולחץ בחזה. לחץ דם תקין. בדיקות דם תקינות פרט לכולסטרול גבוה. בדיקת א.ק.ג - נרשם: NSR ללא עדות לאיסכמיה חדה. הרופאה טוענת הכל בסדר עם הלב ואין שום בעיה לפי בדיקת הא.ק.ג האם בכל יש כדאי להתעקש על המשך הבירור בבדיקת אקו לב או שזה מיותר אם א.ק.ג פעמיים תקין?

ממש לא מיותר. לאק"ג משמעות מאד מוגבלת. מניח שהרופאה מתרשמת יותר מהחרדה או הדיכאון אבל בהחלט שווה להשלים את הברור בבדיקת לב במאמץ.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים