עיבוי קל במסתם המיטרלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

08/07/2021 | 18:37 | מאת: שלום

שלום רב אני בן 21 בריא .כשביקרתי אצל הרופא בשביל אישור בריאות הוא שמע איוושה ולכן שלח אותי לאקו .ביצעתי אקו ובפיענוח הרופא כתב שיש עיבוי קל במסתם המיטרלי ,פתיחת המסתמים תקינה ,דליפה מיטרלית מינימלית ,פרט לכך הכל תקין .לאור זאת אני שואל מה זה העיבוי הקל במסתם המיטרלי והאם זה דורש בירור נוסף .האם זה יכול להיות וגטציה .אבי עבר ניתוח לתיקון המסתם המיטרלי בגלל דליפה קשה .האם יכול להיות שאני ירשתי את המחלה ועכשיו עלי המסתם מעובין ובסוף הם יקרעו תודה רבה

עיבוי לא אמור להיות בגיל צעיר 21 אבל תפקוד המסתם סה"כ תקין לפחות בשלב זה לאור הספור המשפחתי כדאי להמשיך ולעקב בבדיקה חוזרת בעוד שנה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים