לב תסחיף ריאתי והנשימה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

03/07/2021 | 14:47 | מאת: אלון

שלום בגלל קשיי נשימה תחושה שצריך לקחת כל היום נשימות עמוקות קוצר נשימה אוויר שתקוע בגוף ועוד סימפטומים של בעיות נשימה ולעיתים גם כאבים בחזה בלב במשך כמה ימים מה שלא היה לי מעולם עשיתי בירור מקיף האק"ג היה תקין וגם הטרופונין היה תקין נמצא לי ערך גבוה של די דימר 800 הרבה מעל מה שצריך צילום החזה היה תקין ללא תסנין או תפליט בבדיקה ללא ממצא מסביר החליטו לעשות לי סיטי אם יוד של עורקי הריאה pe גם הבדיקה הזאת יצאה תקינה אין עדות ל pe ללא סימנים רנטגנים לעומס על חדר ימין יש הסננה דיפוזית של הכבד בשומן רצו לשלול תסחיף ריאתי בגלל הערך של הדי דימר לפני חודש שברתי עצם בכף הרגל מסרק חמש חשבו שיכול ליהות שקריש דם עלה לי לעורקי הריאה אבל כמו שציינתי זה יצא תקין נתנו לי הפנייה לעשות דופלר של כפות הרגליים בכללי אני אם אקו לב דופלר במנוחה תקין מלפני שנתיים אקו במאמץ גם שתקין מלפני שנתיים עשיתי גם בימים האלו בדיקת ספירומטריה עם מרחיבי סימפונות שעדיין אין לי תשובות על זה אבל מלבד גרף כזה שמקבלים לפי מה שהבנתי אמרו לי שזה נראה תקין שאלותיי הם : 1. הצילום חזה צילום סיטי של עורקי הריאה אק"ג טרופונין בדיקות הדם מלבד הדי דימר בדיקת הסטטוסקופ הסטורציה וכנראה שגם הספירומטריה עם מרחיבי הסימפונות לפחות לפי הגרף הראשוני שמקבלים תקינות אני עדיין חש שאני צריך להוציא אוויר שהאוויר תקוע בבטן קשיי נשימה זה לא תמיד אבל הרבה מה יכול ליהות ההסבר לכך אם הבדיקות שציינתי תקינות ? 2. איזה בדיקות עוד אפשר לעשות בעניין התחושה של מה שאני חש בנשימה ? 3. די דימר מוגבר על מה עוד יכול להעיד מלבד תסחיף ריאתי ? 4. הערך בבדיקות הדם של הדי דימר היה גבוה לאחר בדיקות לא נמצא דבר אז מדוע זה גבוה ? 5. הצילום שנתנו לי לעשות הדופלר לכפות הרגליים זה לשלול שיש שם קריש דם ? 6. אחרי שהתסחיף ריאתי נשלל האם הצילום הדופלר לכפות הרגליים שצריך לעשות יכול ליהות קשור לנשימה שאני חש ? 7. נוטל קלונקס שנתיים האם התופעות לוואי של הנשימה יכולות ליהות קשורות לזה ? 8. זה נראה לך קשור ללב ? תודה מראש על כל התשובות

1. לא יודע . חרדה ? 2.לא מכיר בדיקות כאלה 3. DIC למשל 4.אין לי הסבר 5.כן 6.לנשימה לא קשור 8.ממש לא

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים