בדיקת גם- הומוציסטאין גבוה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

25/06/2021 | 02:32 | מאת: יובל

שלום בן 40, בריא בדר"כ בעקבות התקף לב של אימי בסביבות גיל 50 ביצעתי בדיקת הומוציסטאין והתוצאה היא 17.2 הבנתי שהרבה פעמים זה מגיע עם תוצאות נמוכות של ויטמינים מקבוצת B אך B12 = 281   10.5 = folic acid  (B6 לא בוצע) אומנם בטווחים הנמוכים אבל עדיין בתקינים מה ההמלצה במצבי?  תודה מראש!

לא מכיר את ערכי הנורמה בהומוציסטאין בכל מקרה אין הוכחה חד משמעית שיש במקרה של חוסר לטפל בחומצה פולית ושזה משנה פרוגנוזה לבבית

27/06/2021 | 11:04 | מאת: יובל

תודה הערך הוא עד 15 אז אתה ממליץ פשוט לא לעשות כלום?

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים