מקרה של קריסטיאן אריקסן

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

13/06/2021 | 19:32 | מאת: חיים

שלום דוקטור, בן 38 , עם כולסטרול רע 145 , טוב 50, טרגליצרידים 200 , הפסקתי לעשן לפני 4 שנים, דיי פעיל בספורט, חדר כושר 2-3 פעמים בשבוע, ופעם בשבוע כדורגל מבצע בדיקות מאמץ כמעט כל שנה, לפני 4 שנים היו קצת כאבים באזור החזה , אקו רגיל תקין עם דליפה קלה במסתם הטריקוספידלי נכשלתי בבדיקה עקב צניחות ST אופקיות 1.9, אז נשלחתי לאקו מאמץ שיצא תקין , נאמר לי ממצא חיובי שגוי, שנה לאחר מכן בדיקה תקינה, אחרי עוד שנה שוב פעם צניחות, הפעם התעקשתי על בדיקה יותר מעמיקה, ונשלחתי לסיטי לב, הבדיקה יצא תקינה לחלוטין מאז האירוע של אתמול אני בחרדה אם להמשיך לשחק, אני בטוח שכבר שמעת על המקרה של אריקסן, מה יכול לגרום לספורטאי צעיר להגיע להפרעות קצב והאם יש בדיקות שיכולות להתריאה על בעיה כזאת ? האם בבדיקה שעברתי כמו סיטי לב אני יכול להיות רגוע, סיטי לב מראה אם יש בעיה עם קוצב לב? ממה שהבנתי מכל מיני כתבות שחקני כדורגל עוברים בעיקר בדיקות ארגומטריה בלבד, האם זה נכון? אם היה מבצע סיטי לב , האירוע הזה היה נמנע ? אודה לך אם תתייחס לכל השאלות שלי , אומנם הם קצת מבולגנות אבל זה מהחרדה, ואני לא יודע האם להמשיך לשחק

13/06/2021 | 23:41 | מאת: חיים

כמובן התכוונתי שנכשלתי בבדיקת מאמץ רגילה, וסיטי לב, יצא תקינה לחלוטין , הקרדיולוג אמר לי שאין לי למה לבוא להיבדק לפחות בחמש שנים הבאות , האם זה כולל גם הפרעות קצב, שאני יכול להיות רגוע?, עוד קצת פרטים, אין לי במשפחה בעיה לבבית , תזונה רגילה, לא דיאטה ולא הכי בריאה בעולם, שוקל 90 ק"ג

14/06/2021 | 08:50 | מאת: חיים

הייתה גם כתבה בערוץ ספורט , ופרופ אדלר הסביר כמה דברים איך אפשר למנוע את זה? “באמצעות בדיקות מקיפות של הלב וכלי דם אצל קרדיולוג. זה יכול לקחת חצי שנה או שנתיים, כל מקרה לגופו. הדבר קורה כתוצאה מכך שהם עוסקים בספורט שנים רבות”. למה הוא התכוון זה יכול לקחת חצי שנה או שנתיים? אם הכוונה לבדיקות , אז איזה בדיקות לוקח זמן שנתיים? “אפשר לעשות את כל הבדיקות דרך קופות החולים ואפילו לא דרך ההתאחדות, הבדיקה לא עולה אפילו אלף ש”ח”. על איזה בדיקות הוא מדבר , שהיו חוזות את האירוע? האם יכול להיות שלספורטאים לא עושים מספיק בדיקות? אמא ששולחת את הילד שלה לשחק כדורגל צריכה להיות מודאגת? “לדעתי כן, הבדיקות לא מספיק מקיפות”. לאיזה בדיקות הוא מתכוון? אני ביצעתי 3 בדיקות 1) מאמץ רגיל ונכשלתי, הסברתי בשאלה הראשונה 2) אקו מאמץ, שיצא תקין אחרי שנה שוב מאמץ רגיל שנכשלתי ואז 3) סיטי לב שיצא תקין, הקרדיולוג אמר שאין לי בעיה לבבית אבל גם לא כדאי לי לעשות יותר בדיקות מאמץ כי הם תמיד יראו כאילו יש בעיה, אז אם כבר זה אקו במאמץ אבל רק בעוד 5 שנים , כיוון שסיטי לב ואקו מאמץ תקינים אבל בבדיקות שעברתי היו רואים אם יש בעיה שיכולה לגרום לשינויים בקצב הלב או מה שקרה לאריקסן? תודה לך דוקטור, אתה תמיד עוזר פה באתר, ותורם המון מהידע שלך רק שתדע שאתה עוזר להמון אנשים

14/06/2021 | 11:52 | מאת: חיים

נתון נוסף שנזכרתי בו, ב 2013 עשיתי בדיקת הולטר, עקב התאוששות ארוכה אחרי בדיקת מאמץ , כנראה עקב חרדה בגלל שהאחות שבדקה אמרה לי רגע הדופק עדיין לא ירד כפי שהיה צריך באותו רגע נלחצתי משום מה ואז הוא עלה, נשלחתי להולטר 24 שעות ולהלן התוצאות: הקצב הבסיסי : קצב סינוס מהירות מנימלית : 52 מקסימלית: 132 הפרעות קצב חדריות VPC'S : נצפו בודדים הפרעות קצב על חדריות APC'S: לא נצפו הפרעות הולכה : תבנית QRS מתאימה לBBB שינויים משמעותיים בקטע ST : לא נצפו ההפרעות קצב חדריות שרשומים מעלה, זה מסוכן? יכול לגרום לדום לב?

כתבת את מגילת העצמאות... שאלת מליון שאלות אבל התשובה של י פשוטה - לא נכשלת בשום בדיקה, יש לך במאמץ שינויי ST שהם ממצא שגוי חיובי, כל בדיקות הלב שלך תקינות לכן אתה יכול בשקט להמשיך לעסוק בספורט. לא חושב שבנבחרת דנמרק או באינטר עוברים את כל הבדיקות שאתה עברת...

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים