איקו לב מסתם מיטרלי שאלה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

26/04/2021 | 00:18 | מאת: רון

שלום בן 36 בריא ללא סימפטומים האם המצב מדאיד לפי הפיענוח ? האם יבוא יום ואצטרך ניתוח ? עשיתי איקו כי לאבי יש דליפה בינונית הוא בן 66. mild-moderate mitral regurgitation (eccentric jet) due to posterior prolapse with ruptured decondary chord due to the insignificant amount of MR TEE was cancelled normal LV size with normal global function EF 60% normal RV size and function. normal atria size. normal pulmonary artery pressure PFO. תודה

מדאיג לא אבל יש בעיה במסתם שעם השנים כנראה תחמיר . מה קצה ההחמרה והאם בסופו של דבר תזדקק לתיקון או ניתוח של המסתם קשה לקבע עכשיו אבל האפשרות בהחלט קיימת.

02/05/2021 | 10:09 | מאת: רון

תודה על תשובתך עוד שאלה ברשותך האם ישנה אפשרות שמצב זה ישמר ולא ידרדר ? במידה וכן יש התדרדרות זה תהליך איתי ? האם בשנים הקרובות יהיה ניתן לתפור/לתקן קורדות עי צנתור גם לאנשים צעירים שלא בסיכון? תודה רבה

המצב בדרך כלל מתקדם וההתקדמות הינה איטית אין ספק שבעתיד ניתן יהיה לתקן ואולי גם להשתי ל גם מסתם מיטרלי מה שהיום אנחנו יודעים לעשות במסתם אאורטלי.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים