רעלת הריון גיל 30 לידה טבעית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

11/04/2021 | 09:00 | מאת: שירה

שלום. אני בת 30 , בריאה בדר"כ. ילדתי בשבוע 39.5 לידה רגילה והריון תקין. בשעת הלידה אובחנתי עם לחץ דם גבוה וחלבון בשתן ותפקודי כבד גבוהים. לאחר הלידה נשארתי באשפוז עם לחץ דם בטווח 130/90 - 160/105 ללא שום טיפול. ויומיים לאחר מכן התחלנו לשלב אוסמואדלט 30 מ"ג פעמיים ביום. לאחר כיומיים לחץ הדם התייצב סביב ה 120/80 ושוחררתי. כששוחררתי קניתי ניפידינול (נאמר לי שאין יותר אוסמו אדלט וזה תחליף מתאים). בימים הראשונים בבית לחץ הדם היה סביב ה 110/75-120/85. משום מה לאחרונה לחץ הדם מטפס לי שוב הסיסטולי בטווח 120-140 הדיאסטולי חוגג באזור ה 90. הדופק שלי בטווח 80-100. כל המדידות נעשות במנוחה ומספר פעמים. אני בהנקה מלאה ומשתוקקת להפסיק עם הכדורים (אני יודעת שאין עמם בעיה אבל במצטבר ... אין לדעת). האם הכדורים מאבדים את ייעילותם? האם ככה מתנגת עקומה של לחץ דם ? הדופק תקין ? שמעתי על טרנדייטשגם מותר בהנקה וגם עובד על דופק גבוה. האם הוא מומלץ יותר?

בערכים שציינת נראה לי שניתן להפסיק את הכדורים,לעקב אחר ערכי לחץ הדם ורק אז להחליט אם צריך טיפול להורדת לחץ דם ומה הטיפול המתאים אם את מניקה

11/04/2021 | 14:30 | מאת: שירה

תודה רבה על תגובתך המהירה. בהחלט אנסה זאת. אך חייבת לוודא. אם אני מפסיקה כדורים וכביכול הגוף שלי עדיין לא מאוזן. מה ההשלכות חוץ מעלייה נוספת של לחץ הדם? האם יהיה קשה יותר לייצב אותו בהמשך? המדידות לרוב טובות אך לעיתים יש דיאסטולי 90-95 אפילו. הדופק גם יציב סביב ה -90. אני חוששת מאוד ומאוד רוצה להאמין שהגוף יאזן את עצמו לבד אבל מנגד מלחיצים ואומרים שאם לא אקח כדורים הלחץ דם ישאר גבוה לצמיתות וכד'

את יכולה להפסיק את הטיפול ולראות מה קורה עם לחץ הדם .יש סיכוי שלחץ הדם היה קשור רק להריון. אין מצב שלחץ הדם ישאר גבוה לצמיתות .

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים