מסתם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

10/04/2021 | 18:17 | מאת: מאור

שלום, בן 88 שאחרי שעבר tavi ירד לו המוגלובין מ 10.5 ל 8.4 וכעת אחרי חודש עלה ל 9.7 ונשאר באזור. ללא חסר ברזל או סיבה לכך, יש לציין שבדרך כלל המוגלובין 11 בשל mgus ו mpn אחד הרופאים אמר שיכול להיות שזה המוליזה במסתם. איך זה בדיוק קורה ואיך אפשר לבדוק את זה? האם יש איך לטפל אם כן?

יש בדיקות דם ספציפיות שיכולות לכוון להמוליזה. אם באמת יש המוליזה במסתם הפתרון היחיד הינו החלפת המסתם כדי להפסיק את ההמוליזה. זה אבל נעשה רק במצבים קיצוניים שההמוליזה גורמת לירידה קשה של המוגלובין לא כמו בערכים שציינת.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים