הקטנת מינון מיקרופירין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

08/04/2021 | 21:04 | מאת: אלי

שלום, בן 71, מטופל באוקסאר 50מג ולרקאפרס 10 מ"ג ליל"ד, אטורבהסטטין 10 מ"ג, מזה כעשרים שנה אני נוטל מיקרופירין 100 לפי המלצת קרדיולוג שהמליץ במסגרת מניעה בהמשך לבירור איסכמיה שאובחנה כ false positive. מזה כשנתיים יש לי נטיה גוברת לשטפי דם תת עוריים בתגובה לכל מכה קלה על פני העור. הייתי רוצה להקטין את המינון של המיקרופירין או להפסיק לקחת אותו? מהו המסלול כדי לצמצם המינון? מידות השט"ד בתמונה כשלושה ס"מ על 1.5 ס"מ תודה

ניתן להקטין את המינון ל 75 מ"ג .שטפי דם תת עוריים אינם דבר מסוכן בכל מקרה.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים