אי ספיקת לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

04/04/2021 | 20:11 | מאת: מאור

שלום. ראשית ארצה לומר תודה כי שאלתי פה כמה פעמים ועזרת לי. סבא שלי בן 90, אחרי tavi. מבחינת קוצר נשימה אין מרגיש טוב וכבר כמה ימים אחרי התחיל ללכת הרבה. עם זאת נכנס קצת לבעיות עם הכליות שהתייצבו, אך יותר מדאיג לאחר הצנתור התחיל לצבור נוזלים עם בצקת גדולה ברגליים ומקבל פוסיד. עוד לא עשה אקו חוזר אבל הנפרולוג אמר שיש לו סימנים של אי ספיקת לב ימנית. ידוע שיש לו קצת הפרעה דיאסטולית ויתר לחץ דם ריאתי כבר שנים בערך 40. באקו שעשו יום אחרי הצנתור לא השתנה הרבה, רק שראו יתר לחץ דם ריאתי 70. לא אמרו על זה כלום וראיתי רק עכשיו, אבל האם הגיוני שתוך שבוע נוצרה לו אי ספיקת לב ימנית? אולי בגלל הלחץ דם ריאתי? בכל מקרה האם אתה ממליץ כבר לקבוע לו תור לרופא ריאות או לחכות לקרדיולוג בסוף החודש? אקו חוזר שבוע הבא

יש לו כנראה הפרעה דיאסטולית וכתוצאה ממנה לחץ דם ריאתי מוגבר. על רקע זה יש לו צבירת נוזלים והוא צריך טיפול במשתנים .רופא הריאות לא יעזור פה .קרדיולוג כן.

06/04/2021 | 14:54 | מאת: מאור

תודה דר הלחץ דם ריאתי לאחר מכן גורם לאי ספיקה ימנית? או שהכל זה ההפרעה הדיאסטולית? האם אתה חושב שזה משהו שיכול להשתפר? הבנתי שאחרי ה tavi זה לא משהו שקורה בדרך כלל

06/04/2021 | 14:58 | מאת: מאור

לא קורה בדרך כלל שההפרעה דיאסטולית מחמירה

לחץ ריאתי גבוה יכל לגרם לכישלון חדר ימין והתפתחות סמני אי ספיקת לב ימנית,לפעמים הדברים כן משתפרים אחרי TAVI

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים