האם תוצאות ההולטר לב תקינות?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

06/03/2021 | 03:22 | מאת: רונן

שלום, בן 26 בעבר (לפני כ-3 שנים בערך) היו לי הפרעות קצב מסוג פעימות מוקדמות, בהולטר הן נצפו בכמויות מרובות. לאחר זמן מה, הפעימות המוקדמות פחתו אך לאחרונה הרגשתי שוב תחושות דומות לכן נשלחתי להולטר לב. אני מצרף את התוצאות, רציתי לדעת אם הן תקינות עד שאגיע לקרדיולוג. סיכום פענוח: NORMAL BEAT TOTAL : 112570 PREMATURE NORMALS: 4 : SVTS : BRADYCARDIA : DROPED BEATS : PAUSES ABERRANT TOTAL: 88 PREMATURE ABERRANTS: 46 COUPLETS: 3 : TRIPLETS : SALVOS : VTS MAXIMUM HEART RATE: 146 MINUMUM HEART RATE: 59 MEAN HEART RATE: 84 QRS TOTAL: 112660 : PACED BEATS הערות: משך הבדיקה: 22 שעות ו- 9 דקות. קצב בסיסי: סינוס שנע בין 59 ל- 146 לדקה (ממוצע 84). הפרעות קצב על חדריות: APB'S נדירים. הפרעות קצב חדריות: VPB'S לא שכיחים ; ממוצע לשעה – 3 ; כולל- COUPLETS 3 חוץ מהשאלה האם התוצאות התקינות רציתי גם לשאול: א.באותו לילה של ההולטר לא הצלחתי להירדם, זה יכול לפגוע באמינות התוצאות? ב. נשלחתי גם לאקו לב במאמץ, אני מכיר את הבדיקה כי ביצעתי אותה כבר בעבר, אבל האם לא יהיה לי קשה לבצע אותה עם מסיכת KN 95 הפעם? תודה.

מה זה בדיקת הולטר תקינה ? אין דבר כזה יש בהולטר מעט הפרעות קצב אז זה כבר ,לא תקין" אבל הכמות בהחלט לא משמעותית. לשאלות האחרות א. ממש לא ב.יהיה קשה אבל אין ברירה ככה עושים בדיקת מאמץ בעידן הקורונה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים