פענוח הולטר לב- העתקת פענוח

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

05/03/2021 | 00:13 | מאת: יעל

שלום, אני בת 32, עם תירודיטיס לאחר לידה, עקב תחושת פלפיטציות שחשתי (שחלפו מעצמם לאחר כשבועיים) ביצעתי הולטר לב. (בזמן הבדיקה הייתי במנוחה ולא חשתי כלל בפלפיטציות) להלן תשובת הבדיקה: קצב סינוס. קצב לב48-130 ממוצע 75. PVCs-3125,מכל הפעימות 3%. 182 ביגמניה חדרית. 17 טריגמניה חדרית. מה פשר הבדיקה? האם מסוכן? תודה רבה!

היו לך במהלך הבדיקה כ 3% פעימות מוקדמות ממקור חדרי,הכמות איננה מאד גדולה אך בכל זאת משמעותית .הפעימות המוקדמות הן הפלפיטציות שהרגשת וקשורות קרוב לודאי לתירואידיטיס. בנוכחות לב בריא זה לא מסוכן אבל מצריך טיפול גם בבלוטה ואם הפלפיטציות מפריעות גם טיפול בפעימות המוקדמות.

07/03/2021 | 08:00 | מאת: יעל

תודה רבה!

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים