פענוח אקו לב..........

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

02/03/2021 | 12:10 | מאת: מור.........................

היי.. ביצעתי אקו לב עקב תחושת דופק חזק( לא בהכרח מהיר, אני יכולה לספור את הפעימות בזמן שכיבה רק על פי תחושה) וקצת לחץ בחזה וחולשה. האם האקו לב תקין?

06/03/2021 | 23:42 | מאת: מור

היי.. נראה לי שפספסת את השאלה שלי

ממש לא פספסתי חיפשתי קובץ פעם פעמייפ שלוש ולא מצאתי קשה עד בלתי אפשרי לענות בלי לראות את הקובץ

08/03/2021 | 02:20 | מאת: מור.......................

היי.. מצרפת את הסיכום של האקו: הערכת EF 60% בדופלר: Ivc אינו מורחב עם תמט רספירטורי תקין פתיחה טובה של מסתם מיטרלי, לא נצפה MVP מהירות זרימה אאורטלית תקינה אי ספיקה מיטרלית מינימלית לא הודגם TR , לכן לא ניתן להעריך לחץ ריאתי תפקוד דיאסטולי תקין בדופלר צבע: נצפה דלף קל דרך מחיצה בין עלייתית, מעבר משמאל לימין (pfo). בת 31, בריאה בדרך כלל. רקע משפחתי: יתר ל״ד ופרפור פרוזדורים שטופל באבלציה.

בשעה טובה האקו תקין

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים