סיטי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

28/02/2021 | 20:54 | מאת: א

שלום, שאלתי אותך בעבר ועזרת לי מאוד ואשמח לעוד שאלה אבא שלי בן 89, לפני tavi, בסיטי ראו פגם מילוי בקצה האוזנית שלא ניתן לומר אם זה סטזיס או תרומבוס. מקבל אספירין. לפי דוח הקוצב לב האחרון אין לו פרפור. היינו אצל קרדיולוג שאמר הסיכוי שיש קריש בלי פרפור הוא נמוך. השאלה אם יש או אין חשובה לדעת אם לקחת בנוסף לאספירין פלביקס או נוגד קרישה. השאלה היא האם כדאי לבצע בדיקה נוספת לראות אם יש קריש, שהיא להחלטתנו. הרופא הסביר שבאקו דרך הושט יש סיכונים, ובסיטי נוסף גם - יש לו אי ספיקת כליות קריאטינין 1.3 שעלה ל 1.6 אחרי הסיטי עכשיו. בכל מקרה רלוונטי רק אם תהיה ירידה בקריאטינין. כאמור זה החלטה שלנו, עם הסיכון בבדיקות מצד אחד והסיכון שיש קריש בלי טיפול מצד שני. מה דעתך? האם כדאי לבדוק אם יש קריש? ואם כן, עם אקו או עם סיטי (אם ירד הקריאטינין)?

בדיקת CT חוזרת לא נשמע הגיוני, למה שאז יראו יותר טוב מה שלא ראו ב CT קודם. וזה שוב קרינה ושוב חומר ניגוד. אקו טרנס ושטי לא כזה מסובך וזו בדיקה מצוינת להסתכל על האזנית. ואחרי כל זה אם הוא בקצב סינוס ומקבל אספירין הייתי נשאר במצב הנוכחי. צריך לזכור שאם תהיה אבחנה של קריש יצטרך לקבל מדלל דם חזק והסכון לדימום יהיה מאד גבוה. שישאר עם האספירין

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים