ATRIAL ENLRAGEMENT

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

10/02/2021 | 21:39 | מאת: אייל

שלום אני בן 50 בחודשים האחרונים תשישות. מתעייף מהר. יש גם ירידת משקל. בדיקות דם תקינות. רק CRP מוגבר. בבירור. צילום חזה השבוע תקין. ביצעתי השבוע אק"ג לצורך מעקב שגרתי. הרופא משפחה המחליף הסתכל על האק"ג ממש בזריזות ואמר שתקין. אבל כשהלכתי הביתה עם הדף של האקג שמתי לב שבצד שלו יש פירוט שהמכונה כותבת ומצוין כך sinus rhytm right atrial enlargement p>0.25mv 2 lds or <0.24 mv avr/avl st. elev probable normal early repol pattern st elevation age <55 abnormal ecg אשמח לעזרתך. האם ה right atrial enlargement זה נורמלי? והאם זה יכול להעיד על התחלה של אי ספיקת לב או קרדיומיופתיה? תודה רבה אייל

עם כל הכבוד לאק"ג אבחנה של הרחבה של עליה עושים קודם כל באקו. רק אז אפשר לדון מה זה אומר. לא לפי אק"ג. בכל מקרה זה בינתיים לא מעיד על כלום בטח לא על אי ספיקת לב או קרדיומיופטיה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים