כאב בחזה וטרופונין תקין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

09/02/2021 | 16:42 | מאת: דן

שלום רב, בן 68 ברקע פרפור עליות ויתר לחץ דם מאוזנים ומטופלים. הרגשתי לפני 3 שבועות כאבים בחזה שבאים והולכים, לא כאב חזקים אלא כאבים חלשים ללא קשר לשינויי תנוחה. לא עשיתי עם זה שום דבר, לפני 4 ימים הרגשתי שוב כאבים כאלה והיום פניתי לרופא והוא המליץ לגשת למיון, למרות שהאקג תקין. במיון אקג תקין וטרופנין תקין. הומלץ לעשות מאמץ ואקו, רציתי לשאול מה המטרה של הבדיקות האלה? כי לפני כמה שנים הייתי במיון עם אותו סיפור ושוב אמרו לעשות מאמץ והכל תקין. האם יש עוד בדיקות שמומלצות לעשות לבירור הכאב. מה האינדקציה לעשות צינתור והאם אתה חושב שכאי לעשות צינתור ? תודה מראש

צינתור היא בדיקה טובה אבל זו בדיקה חודרנית שיש בה גם קרינה וגם חומר ניגוד. יש בדיקות שניתן וצריך לעשות קודם כמו אקו במאמץ או מיפוי במאמץ. החלטה איזו בדיקה מתאימה לך ניתן לקחת רק אחרי שתבדק

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים