טריגליצרידים גבוהים וסטטינים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

07/02/2021 | 22:41 | מאת: יוסי

שלום בן 38, אוהב לשתות בירה, שותה כמעט כל יום בין חצי ליטר לליטר, אבל לא יותר,,, כבר תקופה שאני מבצע בדיקות דם (עקב itp) והטריגלצירידם נעים בין 140-350 , הרופא המשפחה שלי רשם לי סטטינים , והאמת אני לא רוצה לקחת אותם, לא סיפרתי לו שאני אוהב לשתות בירות, ולדעתי זה מה שמעלה את ערך הטרגליצירידים , כי לפעמים יום לפני הבדיקה אני כן שותה ולפעמים לא. גם קראתי שהאלכוהול משנה תוצאות אם צורכים אותו בסמוך לבדיקה, אפילו 24 שעות לפני. מה אתה אומר דוקטור ? כי אם אני עושה צום לפני הבדיקה ולא שותה בירה ב 48 שעות לפני הבדיקה תקינה לחלוטין והם סביב ה140

07/02/2021 | 22:43 | מאת: יוסי

יש צורך בסטטינים?

סטטינים נועדו לטפל ברמות גבוהות של כולסטרול לא טריגליצרידים. אלכוהול בכלל ובירות בפרט מעלות רמות טריגליצרידים. ליטר ליום ? מוגזם !!!

09/02/2021 | 22:07 | מאת: יוסי

קראתי דווקא מאמר שבירה מועילה לשריר הלב אז אם ה ldl שלי 134 ו hdl 45 וטרגלצירידים גבוהים בגלל הבירה, לאור הפרמטרים האלה האם יש סיכוי לטרשת או למחלות לב אחרות ?

בירה מועילה רק למי שמוכר אותה. ה LDL קצת גבוה וככל שהוא גבוה יותר כן יש סיכוי גבוה לטרשת עורקים

14/02/2021 | 18:09 | מאת: יוסי

ולטריגלצירידים אין קשר לטרשת?

הרבה פחות מהכולסטרול

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים