אירועי סינקופה לשניות בודדות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

04/02/2021 | 23:59 | מאת: מיכל

שלום. אימי בת 79. לפני כ4 שנים עקב הפרעות קצב הושתל קוצב לב. נוטלת אלויקוויס פעמיים ביום, טמבוקור פעמיים ביום (שתי אלו החלו לאחר השתלת הקוצב), וואלסרטן 160 פעמיים ביום. ב3 שנים האחרונות היו מספר אירועים של איבוד הכרה של שניות שגרם לנפילות וחבלות רציניות. סיטי מח מהימים האחרונים תקין. האם אחת מהתרופות שציינתי יכולה לגרום לאובדן ההכרה הזה? אולי הטמבוקור? או התרופה ללחץ הדם? האם לדעתך עלינו לבקש לנסות להחליף את אחת התרופות למשהו אחר? תודה

תרופה לא גורמת לאבוד הכרה. אם מנון התרופה ללחץ דם (וולסרטן ) גבוה מדי - לחץ דם נמוך יכול לגרם לאיבוד הכרה . טמבוקור בעיקרון יכל לגרום בעצמו להפרעת קצב מסוכנת שיכולה לגרום לאיבוד הכרה אבל צריך להוכיח שהטמבוקור אכן גרם להפרעת קצב כזו.

07/02/2021 | 14:18 | מאת: מיכל

תודה על תשובתך, האם הטמבוקור עם קוצב הלב יכול לגרום להפרעות הקצב?

אין קשר לקוצב,הטמבוקור יכול לגרום להפרעות קצב בעקר קצב חדרי מהיר

07/02/2021 | 15:42 | מאת: מיכל

מה מבקשים מהרופא לבדוק בקשר לטמבוקור ומה האופציה החליפית היותר בטוחה?

מחפשים הפרעת קצב בבדיקת הולטר. וחלופות - לא נותנים באינטרנט.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים